Sunday, February 12, 2006

Exchange week #1

Tapahtumia ja uusia tuttavuuksia viime viikkoon mahtui siihen sen verran, että periodi tuntui enemmänkin parilta-kolmelta viikolta. Espanjan tunnit siis alkoivat maanantaina ja täytyy sanoa, että basicos -kurssi tuntuu kyllä vähän turhan basicosilta, sillä kukaan muu kurssilla ei tiedä espanjasta yhtään mitään. Onneks jäljellä enää kolme viikkoa. Meitä on ryhmässä yhdeksän heeboa eikä yhtään naispuolista, joten aika sausage party -meiningillä mennään. Kurssilla on muutaman perusjäykän itävaltalaisen seurana mun ikäinen ruåtsalainen Johnny ja kolme 19-vee jenkkisurffaria. Perusjäykät itävaltalaiset on ainoat UCR:läiset mun lisäksi, mutta nää muut on paljon mukavampaa seuraa, joten hengasin ekat päivät niiden kanssa.

Itse yliopisto alkoi sitten keskiviikkona, ja espanjan tunnit jäivät loppuviikolta väliin orientaatiopäivien vuoksi. UCR:llä vaikuttaa kyllä olevan ihan kelvollisen tuntuinen ulkkarihuolto ja ylioppilaskuntatoiminta jopa näin suomalaisin standardein mitattuna. Ensimmäisen päivän orientaatio-ohjelma ei ollut mitään ihmeellisen hienoa, vaan peruskauraa tyyliin Costa Rica FAQ, ohjeita kulttuurishokin varalle, ylioppilaskunnan aktiviteettien esittelyä, kampusalueeseen ja San Joseen tutustumista, erilaisten dokumenttien täyttämisen läpikäymistä, ym. Kaikki kuitenkin toimi erittäin mallikkaasti ja mikä tärkeintä, ihmiset olivat aidosti cooleja ja mukavia. Illalla mentiin tietenkin yliopiston välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle kadulle tutustumaan hieman epävirallisemmissa merkeissä oluen äärellä. Nelikymmenpäinen vaihtarijoukko koostuu suureksi osaksi jenkeistä, mutta myös muut lattarimaat ja Eurooppa ovat onneksi hyvin edustettuina.

Toinen päivä vietettiin UCR:n biologian laitoksen farmilla, ja ihmetys oli suuri, kun eräällä rastilla pääsimme tutustumaan elävään lehmään, jonka kyljessä oli korkki. Korkin avaamalla pääsi työntämään kätensä suoraan yhteen lehmän lukuisista mahoista, minkä näkeminen aiheutti melko voimakkaita reaktioita suureksi osaksi parikymmenvuotiasta tytöistä koostuvassa joukossa. Myös kaikki vaihtarit saivat tunkea kätensä lehmään näin halutessaan. Itse en onneksi kokenut minkäänlaista kaipuuta moiseen, sillä erään epäonnisen jenkkitytön vuorolla lehmä alkoi hytkistellä voimakkaasti ja dekomposoitunut heinä (lue paska) lensi kaaressa kyljen reiästä tyttörukan päälle. Siinä oli kyllä naurussa pitelemistä.


IMG_1036
Näin poistamme entrecoten tappamatta lehmää
IMG_1034
Hampus från Sverige ja muuta possea


Farmiepisodin jälkeen oli vuorossa eri vaihtarimaiden esittelyä vaihtarien itsensä toimesta. Mun ansiosta kaikki Costa Ricassa tietää nykyään, että suomalaiset juovat joka päivä vodkaa aamupalaksi, eli älkää ihmetelkö, jos joudutte vastaamaan outoihin kysymyksiin CR:ssä vieraillessanne. Illalla oli vuorossa Villa Viitamäen housewarming, johon ei tullut pitkästä päivästä ja seuraavan päivän aamuherätyksestä johtuen montaakaan vaihtaria, mutta Hampus sentään piti skandinavian lippua korkealla. Ilta oli jälleen mitä onnistunein, vaikka seuraavan päivän espanjankielinen presis jäikin tekemättä ja pitämättä. Elämäänhän tänne ollaan tultu eikä kouluja käymään :)

Perjantai-iltapäivällä valittiin kurssit ja mä sainkin oman lukujärjestykseni viilattua oikein mukavaksi: koulua ke-to, mikä tarkoittaa viiden päivän viikonloppua joka viikko seuraavat 5 kk! Kaiken lisäksi itse kurssitkaan eivät olleet ihan dorkan kuuloisia, which was nice.


IMG_1043
Johnny (SWE) & Matt (CAN) @ housewarming


Viikonlopun reissusta Jacón surffikylään seuraavassa postauksessa, sillä joudun tekemään perjantaina skippaamani presiksen vielä huomiseksi...

3 Comments:

At 11:35 AM, Anonymous Anonymous said...

Koulua ke-to? Hyvin sä Sami hanskaat ton vaihtarimeiningin;)! Kivoi kuvii, kateeks käy...

 
At 2:26 PM, Anonymous Anonymous said...

Perjantai-iltapäivällä valittiin kurssit ja mä sainkin oman lukujärjestykseni viilattua oikein mukavaksi: koulua ke-to, mikä tarkoittaa viiden päivän viikonloppua joka viikko seuraavat 5 kk! Kaiken lisäksi itse kurssitkaan eivät olleet ihan dorkan kuuloisia, which was nice.

..jep jep. Elämä hymyilee!

 
At 7:18 AM, Blogger -Henri- said...

Ja nyt niitä päivityksiä perkele! Kun oot niin ylpeä ettet enää mesessäkään käy!

Yleisö vaatii lisää!

 

Post a Comment

<< Home