Saturday, January 28, 2006

KY-syksy -02 Bon Voyage

Täällä on Burger King, KFC tai Mäkkäri (ei McKinsey) joka kulmassa ja burgeriateria maksaa hulppeat 2 dollaria. Totesin, että jonkinlainen konkreettinen ja haasteellinen fyysinen tavoite keväälle on asetettava, jottei otsikossa mainitun ajankohdan yliluonnollinen 12kg/4kk painonlisäys toistaisi itseään. Naapurini Carolyn (från Sverige) on asunut 5 kuukautta Villa Lakshmissa (asuntokompleksimme nimi), ja lähti tänään sunnuntaina takaisin äitiruotsiin. Eilen oli siis läksärit, joissa tapasin jo ison osan Lakshmin asukkaista (20 kämppää) ja meininki oli taattu aamutunneille. Vaikuttaa aika mun tyyliseltä paikalta jo alkumetreillä, mutta illasta lisää seuraavassa postauksessa.

San Josen downtown on melko äänekäs, ahdas, nuhjuinen ja muutenkin ei-niin-ihastuttava paikka, johon hallinnolliset elimet ja kaupat keskittyvät. Kävin mestassa vain nopeasti aamiaisella (Burger Kingissä, ylläri ylläri) alueella ja jätin tarkemman tutkimisen myöhemmäksi, sillä tähtäsin Villa Lakshmiin jo puoleksi päiväksi.

Oma looshini sijaitsee siis muutama kilometri ytimestä itään San Pedron suburbissa, joka on yliopistokaupunginosana luonnollisesti yöelämän gravitaatiosingulariteetti. Asuntolakompleksi muistuttaa jostain syystä kovasti telkun Melrose Placea, vaikka poolia ei valitettavasti ole - suihkulähde kyllä löytyy. Alla muutama otos paikasta.


IMG_0945
Näkymä koilisesta luoteeseen


IMG_0946
"Älä koske vaijeriosaan", sanoi vuokraisäntä.


Picture 095
Sisäpihan puutarha


Picture 097
Kämpän ovi


Picture 098
Ovelta sisään


Picture 099
Erillistä makuuhuonettahan mulla ei ole ennen ollutkaan


Picture 100
Sähköjohtoja suihkussa. Viritelmän paikallinen nimi on 'the widowmaker'

Vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen päätin lähteä tutkimaan ympäristöä. Lähistöllä on Väli-Amerikan suurin ostari, San Pedro Mall, jonka yläkerrassa on Väli-Amerikan suurin yökerho, Planet Mall (vähän mielikuvitusta, pliis).

IMG_0948
Paikallinen ostari

Ostari olikin ennakkoluuloista poiketen ihan ehta mesta. Poikkeuksena esim. Jumboon, jossa Citymarket, Prisma ja Stocka vie 80% pinta-alasta, SP mallisssa on lukemattomia pieniä erikoistuneita liikkeitä, joista löytynee tyydytys tarpeeseen kuin tarpeeseen. Vaikka paikka on iso, tuntuu, että viisi Manga/sarjakuvakauppaa yhden katon alla on ehkä jo liioittelua. En valita tosin, hyvä näin. Mäkkärilläkin on omat putiikkinsa pää- ja jälkiruoille. Kävin taas Burger Kingissä. Ruoskin itseäni huomenna.

IMG_0950


IMG_0951

Kyllästyin läppärin kaiutinten pihinään jo kamoja purkaessani, joten kotimatkalla ostarista kävin naapurin Office Depotissa hankkimassa vähän Bassoa. Suureksi ilokseni mesta kantoi Altec Lansingia (jos haluat maksaa kaksi kertaa enemmän huonommasta kamasta, niin voit tietty ostaa ylihinnoiteltua BOSEa). Ei nää tietty ikiomille Cervin-Vegoille pärjää, mutta yllättävän jykevät saundit purkeista subbarin ansiosta silti irtoaa. Nyt voin levittää Impaled Nazarenen ilosanomaa myös täkäläisille naapureilleni (todellisuudessa kuuntelen tätä kirjoittaessani Emilie Simonia tosi hiljaa...).

IMG_0954

Tulin kotiin vaihteeksi idän puolelta, ja huomasin, että aivan naapurissani on DDB:n Costa Rican toimisto. Arvatkaa mistä Sami hakee gradupaikkaa kesäksi...

IMG_0952

0 Comments:

Post a Comment

<< Home