Tuesday, January 24, 2006

Dia 13: What the #$*! Do We (K)now!?

Tanaan olikin yksi niita reissun mielenkiintoisimpia paivia, silla aamuisen jo pakolliseksi muodostuneen surffisession jalkeen paatimme vuokrata konkelit ja sotkea vajaan kymmenen kilometrin paahan Samai Center -nimiseen New Age paratiisiin, josta aiemmin tapaamamme jenkkipariskunta Don ja Renée olivat kertoneet. Ecuadorilainen maaseutu ei tarjoa ihan niita henkeasalpaavimpia maisemia, mutta rannanpuolella oli aika ajoin ihan mukavat nakymat.

Imagen 071

Fillarit eivat olleet mitaan retkipyoria, vaan nykysuuntauksen mukaista custom/streettikamaa. Tama tarkoitti mukavaa rullausta tasaisella asfaltilla, mutta tien kaantyessa ylospain oli luvassa ohimosuonet rajayttavaa puskemista, mika ei +40 asteen porotuksessa ollut kovinkaan terveen tuntuista. Nahtiin pari mojovaa roadkilliakin, mutta herkkamielisia kun olimme, emme kyenneet naita iloksenne kuvaamaan. Samai center oli pahaksi onneksi aivan demonisen korkean vuoriston keskella, joten laihduimme pyoria ylos taluttaessamme varmaan 10 kiloa per palanut nena. Kumma kylla, loysimme perille ilman sen kummempia kommelluksia.

Imagen 073

Perilla meita odotti lammin vastaanotto. Don ja Renée istuivat vastaanottorakennuksen terassilla seurassaan keskuksen isantapariskunta Ed ja Tania, seka naiden supersuloinen tytar Josephine. Tyypit yllattyivat ja ilahtuivat silminnahden tulostamme ja ensitoiksensa tarjosivat vasyneille matkaajille tuoretta hedelmamehua ja todella maukkaita kauraleipasia. Yllatykseksemme Ed puhui myos hieman suomea, silla oli ollut ensimmaisissa naimisissa suomalaisnaisen kanssa.

Seka Ed etta Don ovat entisia tietokoneohjelmoijia ja oikein fiksuja heeboja. Kummatkin olivat jattaneet entiset tyonsa seuratakseen ns. korkeampia paamaaria: Don oli perustanut vaimonsa kanssa luomuravintolan ja Ed oli lahtenyt nykyisen ecuadorilaisvaimonsa kanssa Etela-Amerikan sademetsiin ottamaan oppia alkuperaiskansojen tavoista. Pitkan pimeimmassa viidakossa oleskelunsa aikana Ed ja Tania opettelivat Shamaanien saloja ja ovatkin ilmeisen kultivoituneita naissa taiteissa, silla palattuaan viidakosta he perustivat nyt vierailemamme Centerin, jossa pitavat mm. ayahuasca -rituaaleja ja parantamisessioita.

Juttutuokiot miesten kanssa olivat aarimmaisen antoisia, ja aiheet vaihtelivat tietokoneiden bio-ohjauksesta kvanttifysiikkaan ja Bruce Leen filosofioista marihuanan kasvatukseen. Lopulta kaikki kuitenkin palasi eri kasveista saatavien sokerilaatujen vaihtelevista vaikutuksista kauraleipasten makuun. Keskustelujen tuloksena allekirjoittaneeen nakoalat laajenivat jalleen hieman entisestaan. Taas oli myos todettava, etta matkailun parasta antia aina on tormaaminen mita epatodennakoisimpiin keskustelukumppaneihin.

Ed joutui lahtemaan jo melko aikaisin, mutta vaimonsa Tania naytti meille vierailumme paatteeksi hieman Samai Centerin aluetta, johon kuului mm. heidan aivan upea kotinsa. Upealla tassa en tarkoita viimeisen paalle olevaa laajakuva-tv:ta, vaan sita, miten harmonista ja yksinkertaisen kaytannollista kaikki oli, ja miten saumattomasti rakennukset sulautuivat osaksi ymparoivaa aluetta ja metsaa. Ja miten kasittamattoman upeat maisemat asunnosta oli metsan yli parin kilometrin paassa siintavalle merelle! Ajattele istuvasi terassillasi aamukahvilla tukaanien ja haukkojen aannellessa viereisissa puissa. Pantterin vierailu ananaksia pursuavalla kasvimaallasi on tavallinen naky, eika kiinnita huomiotasi sen enempaa. Sen sijaan keskityt ihailemaan ryhavalaiden kisailua kauempana merella, jotka toki nakyvat hyvin paljaalla silmallakin, mutta joita paatat silti tirkistella lahemmin kaukoputkellasi. Tuntuuko 2h+k+s toolossa viela haluttavalta?

Imagen 080

Imagen 081

Ihan lopuksi kavimme viela keskuksen rituaalimajalla, jossa parantamisriitit ja ayahuascamatkat suoritetaan. Huoneen taytti mystinen suitsukkeiden ja huumaavien kasvien tuoksu, ja avoimen seinan aarella oli metsaan pain antava trippi-istuin, josta saattoi tarkastella sielunelaintensa esiinmarssia puiden keskelta. Far out.

Imagen 084

Imagen 085

Imagen 086

Palasimme samaa reittia ennen auringonlaskua paat taynna tuoreita ideoita, ja kavimme viela virkistavalla iltauinnilla ennen leffakahvilaan vetaytymista. Kuin sokerina paivan pohjalla luvassa oli Charlie Kaufmanin "Eternal sunshine of the spotless mind", joka muutenkin oudon paivan jalkeen tuntui oikein todella oudolta. Mutta tosiaan, yksi reissun palkitsevimmista paivista oli taten takana ja yon unet olivatkin aika mielenkiintoisia...

Imagen 092

0 Comments:

Post a Comment

<< Home