Monday, February 06, 2006

"Little" Black Spiders...


IMG_1021
Araknofobia, anyone. Yikes!


Täällä oli viikonloppuna pressanvaalit, mikä oli ihan kakkosesta.

Costa Ricassa äänestysprosentti on jotain 25:n luokkaa, mutta ne jotka sattuvat äänestämään pitävät meteliä sitten myös hiljaisen majoriteetin puolesta - ja vähän päällekin. Autoilijoiden koko viikon jatkunut oman puolueen jinglen tööttäily (?!) kasvoi viikonloppua kohden korviahuumaavaksi messuksi pääkadulla ja hetken luulin jo eksyneeni Maximum Overdrive -leffaan. AD/DC:tä tosin kuulin vasta paikallisessa levykaupassa, josta kävin hakemassa Strapping Young Ladin uutukaisen. Aika kivekset halkovaa paukutusta ovat Devin ja kumppanit taas keittäneet kokoon. Asiaan vihkiytyneet käykööt noutamassa oman kopionsa mitä pikimmiten.

Kaikkein järjettömintä koko hommassa oli kuitenkin se, että missään ei saa myydä presidentinvaaliviikonloppuna alkoholia, mikä tarkoittaa käytännössä joka ikisen baarin ja yökerhon olevan suljettu perjantaista maanantaihin. Ensimmäinen kokonainen viikonloppu Costa Ricassa tuli siis erittäin halvaksi. Kuin sokerina pohjalla lauantaiyöhön asti satoi taukoamatta, eli myös tutustumiskierrokset lähiympäristöön saivat odottaa.

Sunnuntaiaamuna pääsin ensi kertaa paikallisille markkinoille, josta saa tuoreet peruselintarvikkeet suomalaiseen hintatasoon tottuneen mielestä aivan naurettavan halvalla. Ostimme Johanan kanssa reput täyteen vihanneksia, hedelmiä ja mausteita ja henkilökohtaisesti sain kulutettua ehkä viitisen euroa.

IMG_1006
I may be packin' fruit now, but I know Optimus...

IMG_1010
Ah, tuoreita ananaksia ja mansikoita. Kesä alkoi mulle nyt.


Täällä on osa ihmisistä siis erittäin sitoutuneita poliittisesti ja miltei kaikista keskustassa sunnuntaipäivänä näkemistäni autoista roikkui jonkun puolueen lippu - parhaimmillaan viisi (siis täyskokoisia lippuja). Sunnuntai-iltana minkäänlaisia tunnusmelodioita oli turhaa enää yrittää erottaa, sillä kaikki ajoivat ympäri keskustaa melkolailla töötti pohjassa.

Illalla tsekkasin jenkkinaapurien (+ kiintiökanadalainen) kanssa Superbowlin, mutta käytännössä kaikkien aika kului isäntäpariskunnan tuoreiden kissanpentujen kanssa leikkimiseen. Jenkkien überliberaali suhtautuminen kannabistuotteisiin tuli jälleen todettua ja ruokakin maittoi. Pittsburgh voitti Bowlin ja Oscar Arias pressanvaalit. Pressanvaalit olivat tosin erittäin paljon tiukempi ja mielenkiintoisempi taisto kuin väsähtäneen oloinen futismatsi. Arias voitti nimittäin haastajansa Otton Soliksen ainoastaan 0,22 prosentilla. Tämä riittää kuitenkin voiton varmistamiseen, sillä kummatkin ehdokkaat saivat piirun verran yli 40% äänistä, ja tuon maagisen rajan jälkeen presidenttiyden nappaa se, joka saa yhdenkin äänen enemmän. Costa Rican korruptoituneen valtakoneiston puitteissa tuloksen oikeellisuus voidaan kuitenkin asettaa enemmän kuin kyseenalaiseksi...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home